Man skjuten i armen i Jordbro – ingen gripen

En man sköts i armen vid pendeltågsstationen i Jordbro söder om Stockholm på söndagsförmiddagen. Två personer ska sedan ha flytt från platsen, men ingen har gripits.

En polishund i arbete på den plats i Jordbro där en man blivit skjuten i armen.

En polishund i arbete på den plats i Jordbro där en man blivit skjuten i armen.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Brott2021-10-17 10:43

Den skottskadade mannen blev inte allvarligt skadad utan kunde höras av polisen direkt. Han fördes sedan till sjukhus för vård.

Få personer rörde sig vid pendeltågsstationen under förmiddagen, uppger polisen som sökte efter vittnen till händelsen. Under dagen genomfördes sedan flera husrannsakningar hos personer som bor i området.

– Det gör att vi i ett senare skede kan slå fast att de var i närheten av brottsplatsen, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök, men ännu på kvällen hade ingen misstänkt gripits. Däremot uppger polisen att spår har säkrats.

Skjutningen på söndagsförmiddagen är den fjärde i Jordbro under september och oktober. Bland annat skottskadades en man för två veckor sedan utanför samma tågstation i Jordbro.

Sedan nästan två veckor tillbaka har polisen haft en förstärkt beredskap i området.

– Lokalpolisen i Jordbro är ute så mycket de kan i området. Dock ska man minnas att vi inte kan vara ute överallt helt tiden, men vi fortsätter vårt trygghetsskapande arbete, säger Carina Skagerlind.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!