Man skjuten i Stockholm – två anhållna

En man i 25-årsåldern har skjutits i Hägersten i södra Stockholm. Två personer är anhållna misstänkta för mordförsök.

Polisen har spärrat av platsen där mannen hittades.

Polisen har spärrat av platsen där mannen hittades.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Brott2023-12-04 13:24

En av dem är en pojke under 18 år och den andre är en man i 20-årsåldern, meddelar polisen på kvällen.

Polisen larmades strax före klockan 13 på måndagen om en skottlossning i Hägersten i södra Stockholm, där en man träffades med flera skott.

– Vittnen på platsen försöker stoppa blödningen tills ambulans kommer dit och tar över vården, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Den skadade mannen har förts till sjukhus. Polisen kan inte svara på hur allvarliga mannens skador är, men han uppges ha varit vid medvetande efter skjutningen.

Vittnen till händelsen berättar att en bil lämnade platsen efter skottlossningen. Polisen får senare syn på bilen och kan gripa tonårspojken och mannen i Årstaberg i södra Stockholm. De misstänks för mordförsök.

– En man fångar vi in direkt och en annan försöker springa därifrån på tågspåren men kommer inte så långt innan även han är infångad, säger Wikdahl.

Polisen undersöker platserna där skottlossningen och gripandena ägde rum, och knackar dörr i Hägersten i jakt på vittnen eller personer som har uppgifter om händelsen.

– Vi får inte stänga några dörrar för att vi har gripit två personer så tidigt. Men det ser ändå väldigt positivt ut för vår del, säger Wikdahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!