Man skjuten till döds i Göteborg – två anhållna

En man sköts till döds i Göteborg tidigt på onsdagsmorgonen. Två personer har anhållits misstänkta för mord, rapporterar P4 Göteborg.

På onsdagsmorgonen hittades en ihjälskjuten man på Hisingen i Göteborg.

På onsdagsmorgonen hittades en ihjälskjuten man på Hisingen i Göteborg.

Foto: Adam Ihse/TT

Brott2023-05-31 07:17

Strax före klockan sex på onsdagsmorgonen hittades en man i 30-årsåldern död på Hisingen i Göteborg. Han hittades utomhus i närheten av ett bostadsområde i Lillhagen av förbipasserande.

Mannen hade skottskador och två personer har nu anhållits för mord. De anhållna personerna är en kvinna i 25-årsåldern och en man i 18-årsåldern, enligt radiokanalen.

Tidigare på natten, vid 02-tiden, hade polisen fått flera samtal om misstänkt skottlossning i området. Efter sökning med hund hittades ett vapen i terrängen som togs i beslag. Under de tidiga morgontimmarna greps den 18-årige mannen misstänkt för inblandning i händelsen.

Den döde mannen i 30-årsåldern var känd av polisen sedan tidigare, men bakgrunden till skottlossningen är ännu oklar. Det finns inga tecken på att det är gängrelaterat.

– Vi har inte de kopplingarna i nuläget men det är väldigt tidigt i utredningen, så det får vi utreda vidare, sade Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen, tidigare under onsdagen.

Platsen har under dagen varit avspärrad och undersökts av kriminaltekniker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!