Man som dödade sin fru vill få sänkt straff

En man som ströp sin hustru till döds och sedan dumpade hennes kropp i vattnet vid Kvarnholmen i Nacka överklagar sin morddom till Svea hovrätt.

Mannen i 45-årsåldern överklagar sin morddom till Svea hovrätt. Han vill i stället dömas för grov misshandel och grovt vållande till annans död. Arkivbild.

Mannen i 45-årsåldern överklagar sin morddom till Svea hovrätt. Han vill i stället dömas för grov misshandel och grovt vållande till annans död. Arkivbild.

Foto: Paul Wennerholm/TT

Brott2023-04-27 10:53

Mannen har i förhör erkänt stora delar av händelseförloppet och medgett att han dödat kvinnan, men hävdar att det skett av misstag. I stället för mord yrkar han på att hovrätten dömer honom för grov misshandel och grovt vållande till annans död eller i andra hand för dråp.

Under alla omständigheter yrkas även att hovrätten utdömer ett kortare straff.

I tingsrätten blev påföljden livstids fängelse. Mannen dömdes även för grovt barnfridsbrott, då mordet skedde i parets hem i Bromma i västra Stockholm med deras gemensamme lille son som vittne. Han dömdes vidare för gravfridsbrott för sin hantering av kroppen efter mordet.

Det var maken själv som i februari 2022 anmälde hustrun försvunnen. Polisen fattade snabbt misstankar om mannen, som är i 45-årsåldern, och anhöll honom redan dagen efter misstänkt för att ha fört bort henne. Efter sju månaders sökarbete hittades kvinnans kropp vattnet intill kajen vid Kvarnholmen i Nacka i samband med dykningar som genomfördes inom ramen för utredningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!