Man svingade järnrör efter otrohetsdrama

En man har dömts till fängelse i ett och ett halvt år för grov misshandel och olaga hot efter ett otrohetsdrama, rapporterar Eskilstuna-Kuriren och andra lokala medier.

En man döms till fängelse efter ett våldsamt otrohetsdrama. Arkivbild.

En man döms till fängelse efter ett våldsamt otrohetsdrama. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-10-15 19:24

Det var i somras som mannen ertappade sin flickvän i säng med en annan man, en kollega, när han såg dem genom brevinkastet på en lägenhetsdörr. Han blev rasande, bankade på fönster och dörr, och hotade med att han skulle slita mannen i stycken.

Men det avslöjade kärleksparet lät sig inte övertalas och vägrade komma ut ur lägenheten. Mannen, i 35-årsåldern, bytte då tillvägagångssätt och ringde kollegans sambo – som prompt dök upp.

Sambon lyckades bättre och fick ut sin man ur lägenheten. Men när de klev ut ur porten kom den bedragne mannen farande med ett järnrör och delade ut ett slag mot bakhuvudet på sin kollega, som fick ett jack och behövde sys på sjukhus.

Den dömde mannen har nekat till brott och hävdade att han handlat i nödvärn, men det köpte inte tingsrätten. Han döms även att betala 20 000 kronor i skadestånd till den misshandlade kollegan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!