Midsommarfärd med 1,2 promille – på snöskoter

Polisen fick rycka ut på ett för årstiden ovanligt ärende. Boende i en by utanför Sundsvall larmade om en snöskoter som kördes på åkrar och vägar på torsdagskvällen, rapporterar Sundsvalls Tidning.

Det är midsommartider, men det stoppade inte berusade två män från att ge sig ut på en snöskoter utanför Sundsvall. Arkivbild.

Det är midsommartider, men det stoppade inte berusade två män från att ge sig ut på en snöskoter utanför Sundsvall. Arkivbild.

Foto: Ulf Palm/TT

Brott2021-06-25 19:26

Patrullen som anlände till platsen trodde först att den hade fått stopp på ekipaget, med två till synes berusade män på, när skotern först stannade till.

Men då drog de plötsligt i väg igen över ett fält.

– I förhör har föraren uppgett att han tyckte det var en rolig grej. Något i stil med att det är sommar och att han kör en snöskoter, säger Peter Wennerbring till ST.

Skotern välte sedan två gånger om innan polisen till slut fick stopp på irrfärden.

– Det är inte ofta vi inom polisen stöter på snöskotrar i midsommartid, säger Peter Wennerbring, förundersökningsledare vid polisen, till P4 Västernorrland.

En av männen, som är i 55-årsåldern, hade 1,2 i promille och har erkänt att han körde skotern berusad. Han misstänks för grovt rattfylleri.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!