21-åringen försvann efter en utekväll i oktober och hittades död två veckor senare i ett skogsområde utanför Vetlanda. De två misstänkta kvinnorna greps kort efter försvinnandet. De har suttit häktade sedan dess, misstänkta för mord och brott mot gravfrid.
Nu erkänner en av de häktade, en 20-åring, att det skedde en misshandel i lägenheten där de befann sig efter utekvällen.
– Det är helt olyckliga omständigheter som gör att flickan dör den kvällen, som jag inte kan gå in på eftersom förundersökningen pågår, säger kvinnans advokat Clea Sangborn till SvD.
"Uppstod panik"
Kvinnan förnekar dock mord.
– Det fanns inte uppsåt eller avsikt att någon skulle dö, så efter det uppstod panik i lägenheten, vilket gjorde att min klient fattar dåliga beslut och erkänner nu gravfridsbrott, säger Sangborn.
Enligt försvarsadvokaten har kvinnan nekat tidigare eftersom hon mått dåligt i häktet. I takt med att hon börjat må bättre har hon orkat berätta.
Enligt kammaråklagare Adam Rullman påverkar 20-åringens medgivande inte den fortsatta utredningen.
"Merparten av utredningsarbetet är redan gjort. Men medgivandet stärker naturligtvis ytterligare de misstankar som vi haft sedan utredningens inledning", skriver han i ett mejl till TT.
Eksjö tingsrätt beslutade på tisdagsförmiddagen om förlängd häktning till den 26 januari för 20-åringen samt för den andra misstänkta kvinnan, som är 18 år gammal. De är båda på sannolika skäl misstänkta för mord och gravfridsbrott.
Mobiltelefon spårad
18-åringen nekar fortsatt till samtliga brottsmisstankar som riktas mot henne.
– Hon har inte ändrat sin inställning, säger advokat Mikael Svegfors till SVT Jönköping.
Att 20-åringen erkänt gravfridsbrott påverkar inte misstankarna mot 18-åringen på något vis, skriver åklagare Adam Rullman i en kommentar.
Minst en av de misstänktas mobiltelefon har kunnat spåras till platsen där den 21-åriga kvinnan hittades död, rapporterar P4 Jönköping. Denna misstänka kvinna hade med sig telefonen till platsen under natten då 21-åringen försvann, enligt åklagaren.
– Det går att finna sådan information i telefonen, men det kräver utredningsarbete, säger kammaråklagare Adam Rullman till radiokanalen.