Misstänkt medhjälpare till bombman hittad

I början av november häktades en man i 25-årsåldern misstänkt för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse i Falköping. Nu har en misstänkt medhjälpare till brottet hittats.

En man som misstänks för allmänfarlig ödeläggelse häktades vid Skaraborgs tingsrätt i november. Nu har en misstänkt medhjälpare hittats. Arkivbild.

En man som misstänks för allmänfarlig ödeläggelse häktades vid Skaraborgs tingsrätt i november. Nu har en misstänkt medhjälpare hittats. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Brott2021-12-25 18:02

– Inom ramen för den förundersökning som pågår togs en person in till förhör onsdag den 15 december. Misstankarna gäller delaktighet angående det ärende där en annan person sedan en tid är häktad misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, säger Karl Melin, presschef på Säpo, till Aftonbladet.

Den senast hörde mannen nekar till brott och försattes efter förhöret på fri fot. Han är dock fortfarande misstänkt, uppger mannens advokat.

Den häktade mannen har kopplingar till våldsbejakande högerextremism. I samband med gripandet i november genomförde Säpo, tillsammans med nationella bombskyddet, en omfattande husrannsakan mot mannen.

– Ämnen och föremål som sammantagna skulle innebära att man kan tillverka en eller flera bomber har beslagtagits, sade kammaråklagare Hans-Jörgen Hanström då till TT.

Mannen misstänktes först för förberedelse till terroristbrott men rubriceringen ändrades till grov allmänfarlig ödeläggelse.Han misstänks också för grovt vapenbrott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!