Kvarlevor hittade i lägenhet – man anhållen

Kvarlevor av en människa har hittats i en bostad i Malmö. Mannen som bor i lägenheten har anhållits misstänkt för mord och brott mot griftefriden.

Polisens avspärrningstejp på en lägenhetsdörr i Malmö efter ett misstänkt mord.

Polisens avspärrningstejp på en lägenhetsdörr i Malmö efter ett misstänkt mord.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-11-30 06:53

Den 53-årige mannen kom själv in till Malmöpolisen för att berätta om ett misstänkt brott och polisen gjorde en kontroll av hans bostad i området Nydala under tisdagseftermiddagen.

– I lägenheten anträffades kvarlevor och mannen anhölls senare misstänkt för mord och brott mot griftefrid, säger Nils Norling, presstalesperson hos Malmöpolisen, till TT.

Offret är ännu inte identifierat.

– Vi tittar även på om det finns någon anmälan om en försvunnen person eller något liknande. Identifieringsprocessen pågår för fullt, säger Norling.

Norling vill inte uppge var i lägenheten kvarlevorna hittades eller hur länge de har legat där.

– Så här tidigt i utredningen vill jag inte gå in på hur det ser ut på den misstänkta brottsplatsen eller något kring de här kvarlevorna, säger Norling.

I nuläget finns det ingen annan person som är misstänkt för brotten. Det misstänkta mordet har ingen koppling till gängkriminalitet.

– Inte på något sätt. Den anhållne har inga som helst kopplingar till den grova kriminella miljön. Vi tittar inte alls i de kretsarna, säger Nils Norling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!