Mordbrand och misstänkt föremål – hus utrymdes

Polisen larmades om en brand i en villa söder om Stockholm tidigt på torsdagsmorgonen. Flera hus längs gatan utrymdes sedan ett misstänkt farligt föremål hade hittats.

Tidigt på torsdagsmorgonen startade en brand i Snättringe i Huddinge söder om Stockholm.

Tidigt på torsdagsmorgonen startade en brand i Snättringe i Huddinge söder om Stockholm.

Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Brott2023-10-12 04:30

Tidigt på torsdagsmorgonen startade en brand i Snättringe i Huddinge söder om Stockholm.

– Det är en villa eller ett parhus som det brunnit i. Vi bedömer att branden är anlagd och har inlett en förundersökning om mordbrand, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till TT strax efter klockan fyra på torsdagsmorgonen.

På platsen hittades också ett misstänkt farligt föremål, vilket ledde till att flera hus längs gatan utrymdes. Gatan spärrades av och nationella bombskyddet kom till platsen.

Strax efter klockan sex på morgonen var det misstänkt farliga föremålet undersökt och det konstaterades vara ofarligt. De boende fick återvända hem och avspärrningarna har minskats, skriver polisen på sin hemsida.

Natten mot tisdagen skedde sju branddåd mot villor och flerfamiljshus i Stockholmsområdet. Tre personer greps och polisen utreder kopplingar till pågående kriminella konflikter.

Enligt Daniel Wikdahl kan branden i Snättringe eventuellt ha kopplingar till gängkonflikter.

– Det går inte att utesluta att den här händelsen har kopplingar till andra brott, säger han.

Tidigare på natten kom det larm om brand i en butik i Vallentuna norr om Stockholm. Det hade börjar brinna utanför och branden spred sig in i butiken. Den kunde dock släckas snabbt av räddningstjänsten.

Enligt Daniel Wikdahl finns ännu ej tillräckligt med information om den branden för att avgöra om den är kopplad till andra våldsdåd eller konflikter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!