Familjemedlemmar till den avlidne pojken i 15-årsåldern har samlats vid ett träd precis framför ingången till tunnelbanan där skottlossningen inträffade vid 18-tiden i lördags. Två av kvinnorna gråter högt. En hämtar en vattenkanna och sköljer bort blodfläckar från asfalten.
En av de gråtande är moster till den döde pojken.
– Han bråkade inte, han skulle bara träffa kompisar. Det är så hemskt, säger hon.
En man lägger armen om hennes axlar. Han är också släkt med pojken och säger att han var tillsammans med hans mamma när de fick besked om skottlossningen. Han har själv barn i övre tonåren och är kritisk till att det verkar så lätt att få tag på vapen i Sverige.
– Det har blivit som att köpa tomater eller potatis, säger han.
"Hemskt, hemskt, hemskt"
Vid 15-tiden samlades ett hundratal personer utanför tunnelbanestationen för att hedra den mördade pojken. Många lade ner blommor och tände ett ljus på den plats där han sköts.
Monika och Steve bor i närheten.
– Jag har bott i Farsta till och från i hela mitt liv. För mig känns detta som lugna kvarter, det är ett fint område. Men jag kanske lever i min bubbla. Det måste finnas plats för alla men inte för våld, säger Monika.
Här har alltid funnits brott och glädje – precis som på alla andra ställen. Detta är något helt annat, menar hon.
Steve har en mörkare bild av utvecklingen.
– Man är förvånad om man inte hör om skjutningar och våld nästan varje dag, det blir värre, säger han.
Bengt Malmsten handlar i Farsta centrum nästan varje dag. Han var inte här i lördags men är tagen av skjutningarna.
– Hemskt, hemskt, hemskt. I ett krig som i Ukraina finns det säkra platser där man kan röra sig. Men här, klockan 18 när alla ska handla, mitt i centrum. Det är fruktansvärt, säger han.
"Inte första gången"
Lena Ljungström är diakon i Farsta församling och stod på perrongen när skotten avlossades precis i närheten.
– Det lät ju så fruktansvärt. Det var obehagligt men samtidigt är vi tyvärr tränade i det här för det är inte första gången.
I dag är hon på plats i egenskap av diakon. Farsta församling och Equmeniakyrkan samarbetar under dagen och håller Centrumkyrkan öppen.
– Vi kommer vara där och stadens kristeam kommer gå mellan centrumkyrkan och ungdomsgården för den som behöver krisstöd, säger hon.
Två män i 20-årsåldern greps i lördags kväll och sitter nu anhållna, misstänkta för mord och mordförsök, efter skjutningen.