Nya stenkastningar mot danska bilar anmälda

Polisen har under april fått in åtta nya anmälningar om misstänkta stenkastningar längs E65 i Skåne, rapporterar Sydsvenskan.

Polisen var i somras på plats längs E65 mellan Ystad och Malmö efter stenkastning. Arkivbild.

Polisen var i somras på plats längs E65 mellan Ystad och Malmö efter stenkastning. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-04-26 18:10

Polisen har under april fått in åtta nya anmälningar om misstänkta stenkastningar längs E65 i Skåne, rapporterar Sydsvenskan. Tre av dem kommer från danska bilister.

– Jag hoppas verkligen inte att det är en ny våg, säger Frida Lovén, biträdande chef i lokalpolisområde Ystad, till tidningen.

Hon syftar då på fjolårets våg av stenkastning längs E65 mot framför allt danskregistrerade bilar som började i april och pågick under sommarmånaderna. Sammanlagt handlade det om cirka 140 ärenden, där bilister i flera fall skadats av glassplitter. Vid ett tillfälle krossades framrutan på en bil och den danska bilisten förlorade synen på ena ögat.

Polisen satte in omfattande resurser och höll omkring 400 förhör som till stor del byggde på dörrknackning – men insatserna gav inte resultat och i februari lades utredningarna ned.

Nu vädjar polisen om tips från allmänheten och säger att anmälningarna kan leda till att gamla ärenden öppnas igen.

– Är det samma modus och tillvägagångssätt kan man öppna upp nedlagda ärenden direkt. Det är en knapptryckning så öppnar vi det, säger Frida Lovén till Sydsvenskan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!