Område avspärrat i sökandet efter 15-åring

En skogsområde har spärrats av i sökandet efter en 15-årig pojke som försvunnit i Alingsås. Tre personer sitter frihetsberövade misstänkta för att vara inblandade i försvinnandet.

En 15-årig pojke i Alingsås saknas sedan i måndags. Arkivbild.

En 15-årig pojke i Alingsås saknas sedan i måndags. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2023-10-06 09:43

Sent på fredagseftermiddagen spärrade polisen av ett skogsområde, som ligger omkring en kilometer från 15-åringens bostad. Det genomförs en sökinsats på platsen, bland annat används hundar i arbetet, rapporterar lokala medier.

Spåren efter den 15-årige pojken slutar i måndags eftermiddag, då han lämnade sitt hem i Alingsås.

Han är anmäld försvunnen sedan i tisdags, och en förundersökning om misstänkt människorov pågår.

Vart pojken har tagit vägen är oklart. Det gör sökandet svårt, konstaterar Peter Sörstedt, polisens kommenderingschef.

– I vanliga fall med en försvunnen person har vi en ganska bra position på var personen har försvunnit ifrån. Det har vi inte i det här fallet. Så vi jobbar på ett lite annat sätt med flera olika metoder, säger han vid en pressträff.

– Vi gör allt vi kan för att hitta honom vid liv.

Efterlyser tips

Stora resurser, bland annat hundpatruller, ryttare och helikopter, har satts in i sökandet.

Polisen efterlyser också tips från allmänheten.

– Vi har ett stort behov av att få information om vad man har sett eller hört i Alingsås under den här gången av veckan. Alla uppslag är viktiga för oss, säger Peter Sörstedt.

– Vi kommer inte att avsluta den här händelsen innan vi vet var han är och vi har fått hem honom igen.

Polisen misstänker att pojken förts bort mot sin vilja och sedan tidigare har tre män i olika åldrar anhållits, misstänkta för människorov.

– Det finns omständigheter som framkommit som gör att de är skäligen misstänkta för människorov. Sedan är det den lägre misstankegraden, det ska man vara medveten om, säger åklagaren Andreas Ekengren.

Försvagad bevisning

På fredagen släpptes en av männen då bevisläget mot denne bedömdes ha försvagats. Samtidigt frihetsberövades ytterligare en person, också skäligen misstänkt för människorov.

Vad som ligger bakom misstankarna om människorov eller hur de frihetsberövades eventuella kopplingar till varandra eller pojken ser ut, vill åklagaren inte gå in på.

– Förundersökningen är i ett känsligt läge, säger Andreas Ekengren.

– Samtliga är hörda, men jag har valt att inte kommentera deras inställning eller vilka uppgifter de eventuellt lämnat. Men misstankegraden har inte ändrats.

Kommenderingschef Peter Sörstedt.
Kommenderingschef Peter Sörstedt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!