Pojke livshotande skadad efter skjutning

En pojke under 18 år vårdas på sjukhus med livshotande skador efter en skottlossning i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna på lördagskvällen. Enligt polisen är det för tidigt att säga om händelsen har koppling till dödsskjutningen av en man i en annan del av staden dagen innan.

En pojke under 18 år vårdas med livshotande skador efter en skjutning i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna.

En pojke under 18 år vårdas med livshotande skador efter en skjutning i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna.

Foto: Oscar Olsson/TT

Brott2023-07-23 11:51

En pojke under 18 år hittades skottskadad på platsen och fördes med ambulans till Mälarsjukhuset, där han vårdas med livshotande skador.

Polisen utreder händelsen som försök till mord och grovt vapenbrott.

– Vi genomför en teknisk undersökning av platsen och i samband med den så görs vissa fynd som styrker att det har använts ett skjutvapen i samband med mordförsöket, säger Robert Åkerström, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Eskilstuna, vid en presskonferens på söndagseftermiddagen.

Ingen gripen

Polisen vill inte kommentera om pojken var känd av myndigheten sedan tidigare.

– Med tanke på att han är så pass ung vill vi inte gå in på det, säger Robert Åkerström.

Ingen har gripits, men polisen misstänker att minst två gärningspersoner är inblandade i händelsen.

– Vi misstänker fler än en gärningsperson i ärendet, men vi har inga utpekade gärningspersoner, säger Camilla Helgesson, tillförordnad chef för utredningssektionen i polisområde Sörmland.

Skedde dagen efter dödsskjutning

Lördagens skottlossning inträffade bara ett dygn efter att en man i 25-årsåldern sköts ihjäl i en annan del av staden, Skiftinge.

Enligt polisen är det dock för tidigt att säga om det finns en koppling mellan händelserna.

– Vi ser det i nuläget som två separata händelser, men vi tittar såklart på om det finns kopplingar mellan dem eller tidigare händelser, säger Camilla Helgesson.

Det är också för tidigt att säga om såväl fredagens som lördagens skjutning har kopplingar till den konflikt mellan kriminella nätverk som pågår i staden, enligt polisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!