Pojke mördad – två tonåringar anhållna

En 16-årig pojke avled natten mot söndagen efter att ha skadats med ett vasst föremål i centrala Örkelljunga. Två jämnåriga pojkar är anhållna misstänkta för mord. Nu håller kyrkan öppet för människor som behöver stöd.

En 16-årig pojke mördades under natten i centrala Örkelljunga.

En 16-årig pojke mördades under natten i centrala Örkelljunga.

Foto: Rickard Nilsson/TT

Brott2024-01-14 09:13

– Vi larmades till ett bråk mellan ungdomar strax efter midnatt utomhus vid en gångtunnel och när vi kom till platsen hittade vi en pojke under 18 år som var allvarligt skadad. Tyvärr avled han vid ankomsten till sjukhus, sade Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisregion Syd, under morgonen.

Flera personer ska ha befunnit sig på platsen, däribland pojkens flickvän. De misstänkta gärningsmännen, även de 16 år gamla, greps kort efter händelsen med hjälp av vittnesuppgifter. Pojkarna är nu anhållna.

– En av gärningsmännen greps en timme senare och den andra bara en stund efter det, säger Thomas Söderberg.

Till Sydsvenskan säger han att det misstänkta mordet inte är gängrelaterat.

– Det är något internt på orten, vad som ligger bakom får utredningen utvisa.

Platsen spärrades under natten av och undersöktes av kriminaltekniker. En rad vittnesförhör har hållits med personer som befann sig på platsen och dörrknackning har genomförts i området.

Kyrkan i Örkelljunga håller öppet på söndagen för att ta emot personer som behöver stöd.

– Jag tror händelsen påverkar jättemycket. Man känner inte alla såklart, här bor ju mer än 10 000 människor. Men man känner till många och det kommer säkert att bli omskakande och det ser man ju redan nu, säger Ola Johansson, kyrkoherde i Örkelljunga, till P4 Kristianstad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!