Polis befarar stök i Rosengård – drönarbevakar

Polisen utesluter inte att våldsamheter utbryter i stadsdelen Rosengård i Malmö – trots att polisen nekat tillstånd för Salwan Momikas koranbränning, rapporterar P4 Malmöhus.

Ett 20-tal bilar sattes i brand i samband med upploppet i Rosengård i början av september. Arkivbild.

Ett 20-tal bilar sattes i brand i samband med upploppet i Rosengård i början av september. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2023-09-22 16:42

Därför har man fattat beslut om att kameraövervaka området med drönare fram till onsdag. Syftet är att ”förebygga, förhindra och upptäcka brottslig verksamhet", skriver Sydsvenskan.

Hot om våld i helgen har förekommit sedan ansökan om koranbränningen kom in, säger Erik Åberg, chef för lokalpolisområde Malmö Söder till radion.

– Det är information utifrån i kontakt med boende och sociala medier och andra typer av information vi inhämtar, säger han.

Det var i torsdags som polisen avslog Salwan Momikas ansökan om att bränna en koran i stadsdelen på lördag.

Polisen hänvisar till att man inte kan genomföra en allmän sammankomst i Rosengård och samtidigt garantera allmän ordning och säkerhet.

Polisen har fört en dialog med Momika om en alternativ plats men han var inte intresserad av att vara utanför Rosengård.

I början av september brände han en koran på Värnhemstorget i Malmö, vilket utlöste ett våldsamt upplopp i Rosengård sent på kvällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!