Paludan hade ansökt om tillstånd för en allmän sammankomst i Borås fredagen den 29 april. Men den avslås alltså av polisen i region Väst. Förutom hot- och riskbedömningen pekar även polisen på de våldsamma upplopp under påskhelgen som inträffade vid Paludans möten.
"Vi har sett hur allmänheten utsatts för allvarlig fara och att polis kommit till skada", säger Emelie Kullmyr, kommenderingschef i region Väst, i ett pressmeddelande.
Malmö stad polisanmäler Rasmus Paludan efter påskhelgens manifestation i Malmö, skriver Sydsvenskan.
Förutom lördagens koranbränning polisanmäler Malmö stad två tidigare koranbränningar som skedde i februari i år.
Polisen utreder redan Rasmus Paludan för hets mot folkgrupp efter påskhelgens koranbränning i Malmö. Anmälan kom in från en privatperson som anser att muslimer beskrevs som ”problemet i samhället” under Paludans manifestation.
Enligt Sydsvenskan har polisen valt att inte inleda någon förundersökning för de två tidigare koranbränningarna.
Polisens motivering lyder: "Uppgifterna i ärendet ger inte anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats."
Thomas Bull, trygghetssamordnare i Malmö stad, säger att det är viktigt att varje händelse prövas juridiskt för att se om det kan röra sig om hets mot folkgrupp.
– Då tror jag att det blir lättare för oss att stötta de goda krafterna i civilsamhället. Där det blivit oerhört svårt att se var gränserna går för yttrandefrihet, säger Bull till tidningen.