Polisen utökar närvaro efter explosion

Polisen utökar sin närvaro i området Enskededalen i södra Stockholm efter att en explosion inträffat under natten. I nuläget finns ingen gripen.

En explosion inträffade vid ett bostadshus i södra Stockholm under tisdagskvällen. Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse.

En explosion inträffade vid ett bostadshus i södra Stockholm under tisdagskvällen. Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse.

Foto: Christine Olsson/TT

Brott2022-12-28 07:58

Det var sent på tisdagskvällen som polisen fick in ett samtal från en inringare som hörde kraftiga smällar. Denne såg också en skadad port och rök i trappuppgången vid ett bostadshus i området.

Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse. Enligt uppgifter till Aftonbladet har delar av en handgranat hittats och mörkklädda män setts springa från platsen. Dock kan polisen inte bekräfta de uppgifterna för TT.

– Det är något som har detonerat, säger Towe Hägg som är polisens presstalesperson i Stockholm.

Brottsplatsundersökningen klarades av under natten och nationella bombskyddet har varit där. Ingen person har skadats i samband med händelsen. De som bor i huset kommer inte att behöva evakueras.

Polisen kommer att utöka sin närvaro i området.

– Vi kommer att vara på platsen till och från under dagen. Vi kommer även samverka med stadsdelen och civilsamhället, säger Towe Hägg.

På frågan om händelsen kan kopplas till gängkriminalitet säger Hägg att det är svårt att säga att men att det är känt att det pågår konflikter i området.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!