Rånad på bil under vapenhot – två gripna

En man fick skador i huvudet i samband med att han rånades på sin bil under vapenhot i Borås på onsdagskvällen. En man och en kvinna greps en dryg timme senare i Göteborg, misstänkta för brottet.

En man och en kvinna har gripits misstänkta för att under vapenhot ha rånat en man på sin personbil i Borås. Arkivbild.

En man och en kvinna har gripits misstänkta för att under vapenhot ha rånat en man på sin personbil i Borås. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-10-20 03:47

Två personer i 30-årsåldern, en man och en kvinna, har gripits misstänkta för att under vapenhot ha tvingat till sig en personbil i centrala Borås strax före midnatt.

En man i 55-årsåldern var på väg till sin bil när han konfronteras av två delvis maskerade personer.

– Mannen riktar då en pistol mot honom och kvinnan har ett gevärsliknande föremål. Han blir även misshandlad i det skedet. Han får skador i huvudet, lite oklart hur det har uppstått, men det är i alla fall i samband med att de avkräver honom på bilen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Med hjälp av flera radiobilar samt en helikopter i luften kunde polisen strax före klockan 01 på natten mot torsdag lokalisera den stulna bilen övergiven i Kortedala i Göteborg. I närheten påträffades de två misstänkta som greps, och polisen kunde säkerställa ett av de misstänkta vapnen.

I nuläget rubriceras händelsen som grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, men kan också tänkas omrubriceras till rån, enligt Gunneng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!