Rattfull polis försökte köra på kollegor

En polis i 50-årsåldern åtalas för flera brott i Lund.

En polisman i 50-årsåldern åtalas efter att ha kört grovt rattfull och nästan kört på flera utryckande kollegor. Arkivbild.

En polisman i 50-årsåldern åtalas efter att ha kört grovt rattfull och nästan kört på flera utryckande kollegor. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-03-25 04:02

Mannen misstänks först ha misshandlat sin sambo hemma i villan, innan han gravt berusad satte sig i bilen och försökte att köra därifrån, rapporterar Sydsvenskan.

Händelsen inträffade den 18 september i fjol. En minderårig pojke i hemmet larmade polis och när mannens kollegor närmade sig i sina polisbilar valde han att ignorera deras signaler om att stanna. Ett par poliser uppger att de fick kasta sig åt sidan för att inte bli påkörda av polismannen. Vansinnesfärden tog slut efter det att de utryckande poliserna lyckats blockera vägen, vilket fick mannen att vända tillbaka till villan.

Hans kollegor fann då en fällkniv i hans byxficka och i bilen hittades spritflaskor, en expanderbatong samt tjänstevapen med ammunition.

Mannen nekar till att ha misshandlat sambon, som hade en stor bula i huvudet. Enligt åtalet hade polisen 1,71 promille alkohol i blodet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!