Regiondirektör tar timeout – kontaktad av polis

Skånes regiondirektör Alf Jönsson tar timeout efter att ha blivit kontaktad av polis, uppger regionen i ett pressmeddelande.

Alf Jönssons namn har förekommit i samband med SVT:s granskning av en bjudmiddag i samband med upphandling av ett digitalt vårdverktyg. Arkivbild.

Alf Jönssons namn har förekommit i samband med SVT:s granskning av en bjudmiddag i samband med upphandling av ett digitalt vårdverktyg. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-08-30 15:06

Regiondirektören har enligt Region Skåne inte blivit delgiven misstanke om något brott, men ska förhöras.

"Vi har kommit fram till att det bästa är att Alf Jönsson tar en time-out från sin tjänst som regiondirektör för Region Skåne, med tanke på att han är aktuell i en polisutredning. Vi vill betona att vi inte har någon information om vad polisutredningen gäller, säger Carl Johan Sonesson (M), regionstyrelsens ordförande, enligt pressmeddelandet.

Alf Jönssons namn har förekommit i samband med SVT Nyheter Skånes granskning av en middag som företaget Vårdinnovation bjöd på i samband med en upphandling av ett digitalt vårdverktyg. I våras dömdes tre personer till fängelse för mutbrott som begåtts i samband med upphandlingen.

Det var en augustikväll 2019 som regiondirektör Alf Jönsson enligt SVT lät sig bjudas på middag på restaurang i Malmö av Vårdinnovations vd. Med på middagen var ytterligare två personer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!