Rektor misstänkt efter dödsolycka på skola

Tidigare i år omkom en pojke i en fallolycka på en skola i Göteborg. Skolans rektor har delgivits misstanke om arbetsmiljöbrott och vållande till annans död, skriver GT.

Sedan en pojke omkommit i en olycka på en skola har rektorn delgivits misstanke om arbetsmiljöbrott och vållande till annans död. Arkivbild.

Sedan en pojke omkommit i en olycka på en skola har rektorn delgivits misstanke om arbetsmiljöbrott och vållande till annans död. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

Brott2022-10-30 18:19

Olyckan inträffade i början av mars. En pojke i lågstadieåldern hade klättrat upp på en bergknalle på skolans område under en rast. Han föll så illa att han senare avled på sjukhus.

Pojken hade gått till en del av skolområdet där hans elevgrupp inte fick vara. Där fanns heller ingen rastvakt.

Polisen inledde en förundersökning om vållande till annans död, men den blev nerlagd. I stället inleddes en förundersökning på riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål om arbetsmiljöbrott och vållande till annans död. Skolans rektor har delgivits misstanke om brott och har förhörts av polisen.

Åklagaren vill inte kommentera förundersökningen.

Kommunen har utrett olyckan och kommit fram till att skolan inte gjort något misstag. Men i Skolinspektionens utredning får skolan kritik. Enligt myndigheten borde tillsynen av pojken ha varit bättre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!