Resultatlöst sökande efter kvinnan i Grästorp

Missing People fortsätter sökandet efter den kvinna i 25-årsåldern som varit försvunnen i västgötska Grästorp i en vecka. Över 300 personer deltog på söndagen – men utan resultat.

Missing People hjälper polisen att leta efter den kvinna som anmälts försvunnen i västgötska Grästorp. Bilden från ett tidigare tillfälle.

Missing People hjälper polisen att leta efter den kvinna som anmälts försvunnen i västgötska Grästorp. Bilden från ett tidigare tillfälle.

Foto: Adam Ihse/TT

Brott2022-02-20 13:43

Sökinsatsen började klockan tio på förmiddagen.

– Den sista patrullen kom in vid 16-tiden men vi har inte funnit några nya spår, säger frivilligorganisationens insatschef i Skaraborg, Anders Hybbinette, till TT.

Polisen har sedan tidigare avslutat sin aktiva sökinsats, men personal fanns på plats för att fånga upp eventuella tips. Under söndagen användes bland annat hästar för att få bättre överblick och täcka ett större område.

– Vi hade också en båt med sonar som följt strömmen i ån Nossan, säger Hybbinette.

Nu tar man en paus i sökandet från Missing Peoples sida.

– Vi har en dialog med polismyndigheten men det är inget planerat sök för morgondagen, säger Hybbinette.

Kvinnan försvann efter en promenad sent i söndags kväll. I fredags häktades en man i 40-årsåldern av Skaraborgs tingsrätt, misstänkt för människorov. Han nekar till anklagelserna.

Enligt kammaråklagare Lars Johansson är det vad mannen själv sagt som ligger till grund för polisens intresse.

– Det var han som kontaktade polisen. Jag kan bekräfta att han träffade flickan på kvällen och är den sista vi känner till som haft kontakt med henne, sade Johansson tidigare till TT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!