Risk för fler våldsdåd efter mordförsök i Malmö

Onsdagens skjutning på en spelhall i Malmö riskerar att leda till ytterligare våldsdåd. Att våldsdådet skulle ha koppling till det så kallade Foxtrotnätverket vill polisen däremot inte bekräfta i nuläget.

En man har förts till sjukhus efter en skottlossning i Malmö. Arkivbild.

En man har förts till sjukhus efter en skottlossning i Malmö. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2023-11-01 22:41

Skjutningen, som skett inne i en biljardhall, rubriceras som mordförsök och polisen letar fortfarande efter misstänkta. Den man i 30-årsåldern som hittades skjuten i stadsdelen Almhög i Malmö på kvällen har allvarliga men ej livshotande skador.

Ingen sitter i nuläget frihetsberövad för dådet.

– Två personer har varit frihetsberövade under natten. De frigavs under morgonen och är inte längre misstänkta i ärendet, säger polisens presstalesperson Nils Norling.

Polisen fick in samtal vid 22.20-tiden på onsdagen om höga smällar från lokalen och påbörjade första hjälpen på den skjutne mannen innan ambulanspersonal tog över.

– Den första patrullen som kommer dit anträffar en skottskadad man inne i lokalen.

TT: Har skjutningen koppling till gängkriminalitet?

– Det är lite för lite tidigt att svara på, men man kan säga att i princip alla ärenden där vi ser skottlossning och sprängningar i Malmö så ser vi i princip alltid koppling till grova kriminella miljöer.

TV4 Nyheterna rapporterar att den skjutne mannen egentligen inte varit måltavla för mordförsöket – och att dådet kopplas till Foxtrotkonflikten. Uppgifterna bekräftas inte av Malmöpolisen.

Däremot kan det finns risk för hämndaktioner efter en sådan typ av händelse som den i Malmö, säger Nils Norling till TT.

– Jag kan inte säga att vi befarar nya våldsdåd, men vi vet erfarenhetsmässigt att när det sker våldsdåd i grova kriminella miljöer vet vi att det finns risk för nya våldsdåd efter det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!