Skadade två poliser – man åtalas

Mannen skulle gripas när han plötsligt blev aggressiv och gick till våldsam attack mot två poliser. Nu har han åtalats för mordförsök, rapporterar SVT Nyheter Gävleborg.

Polisbil på plats i närheten av den innergård där brottet i Ljusne ägde rum i början av december. Arkivbild.

Polisbil på plats i närheten av den innergård där brottet i Ljusne ägde rum i början av december. Arkivbild.

Foto: Daniel Sjöholm / TT

Brott2022-12-19 21:16

Det var i början av december som de två poliserna skulle gripa en man i Ljusne i Hälsingland som höll på att byta registreringsskyltar på en misstänkt stulen bil.

När en av poliserna gick för att söka igenom närområdet överföll mannen, enligt åtalet, den polis som var kvar för att bevaka honom, riktade slag mot hennes huvud och bet henne. Han ska även ha försökt ta poliskvinnans tjänstevapen.

När den andra polisen rusade till undsättning försökte den gripne även ta hennes vapen. Med hjälp av två personer från allmänheten kunde man till sist få mannen under kontroll.

Den ena av poliserna fick föras med ambulans till sjukhus efter att ha mottagit flera slag mot huvudet och blivit biten. Hon lämnade sjukhuset dagen därpå. Den andra polisen skadades lindrigt vid händelsen.

Mannen nekar till mordförsök. Enligt honom försökte han få poliserna att skjuta honom eftersom han inte ville leva längre.

Han är sedan tidigare dömd för ett flertal brott, däribland misshandel, olaga hot och stöld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!