Skott mot lägenhet i Farsta

En lägenhet har beskjutits i Farsta strand i södra Stockholm. Det är andra natten i rad som en lägenhet beskjuts i stadsdelsområdet.

Polisen säkrar spår efter att en lägenhet beskjutits i Farsta strand i södra Stockholm.

Polisen säkrar spår efter att en lägenhet beskjutits i Farsta strand i södra Stockholm.

Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Brott2023-01-20 03:19

– Det har skjutits in genom ett fönster. Det fanns personer i lägenheten. Ingen har skadats, säger Andreas Dahlin, vakthavande befäl vid polisen.

Inringare larmade polisen om höga smällar klockan 01.43. Polisen söker efter misstänkta gärningspersoner. Ingen person var gripen vid 04-tiden.

– Vi har spärrat av brottsplatsen och håller förhör med boende i området.

Vid tretiden på torsdagsmorgonen besköts två lägenheter på olika håll i Stockholm, den ena i Farsta, den andra i Husby i nordvästra Stockholm.

Och vid 22-tiden på torsdagen skedde en explosion i ett trapphus i ett flerfamiljshus i Årsta i södra Stockholm.

Ingen har skadats i dåden, men polisen utgår från att händelserna utgör en fortsättning på den våg av grova brott som skett i Stockholmsområdet de senaste två veckorna.

Polisen utesluter inte ett samband med nattens skott i Farsta.

– Självklart tittar vi på det, säger Andreas Dahlin.

Inringare larmade polisen om höga smällar klockan 01.43.
Inringare larmade polisen om höga smällar klockan 01.43.
Fakta: Veckans våldsvåg i Stockholm

17 januari detonerade en sprängladdning nära Nytorget på Södermalm i centrala Stockholm och förstörde entrén och fasaden till en restaurang.

18 januari skadades minst tre våningar i en kraftig explosion vid ett kontorshus i Kista. Ingen person bodde i fastigheten.

18 januari, sent på kvällen, fördes en man bort i centrala Stockholm. Under natten greps tre män i en mellansvensk stad och mannen hittades, oskadad.

19 januari klockan 03.06 fick polisen larm om att någon skjutit flera skott genom en lägenhetsdörr i ett flerfamiljshus i Farsta.

19 januari klockan 03.13 sköt en gärningsman flera skott in i en lägenhet i Husby.

19 januari klockan 22.06 fick polisen larm om en explosion i ett trapphus i ett flerfamiljshus i Årsta i södra Stockholm. En sprängladdning ska ha detonerat.

20 januari klockan 01.43 blev en lägenhet beskjuten genom ett fönster i Farsta strand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!