Smugglade knark bland apelsiner och clementiner

Den 63-årige mannen körde en lastbil med 158 378 tramadoltabletter gömda bland clementiner och apelsiner. Nu döms han till fängelse i fem år och sex månader för grov narkotikasmuggling.

Tramadoltabletterna gömdes bland clementiner och apelsiner. Arkivbild.

Tramadoltabletterna gömdes bland clementiner och apelsiner. Arkivbild.

Foto: Leif R Jansson/ TT

Brott2022-07-29 19:44

Tullen vid Öresundsbron stoppade lastbilen som 63-åringen kört från Tyskland. De hittade tramadoltabletterna gömda i clementin- och apelsinlådor. Tullen antog att 63-åringen bara agerade kurir och då de ville veta till vem tabletterna skulle levereras, lät de lastbilen köra vidare under uppsikt.

I Helsingborgstrakten körde 63-åringen in i ett friluftsområde och parkerade. Där kunde sedan polisens insatsstyrka, förutom lastbilschauffören, gripa ytterligare två män som anslutit.

63-åringen hävdar att han inte kände till att tabletterna fanns i lasten men Malmö tingsrätt finner hans berättelse "osammanhängande och motsägelsefull" och dömer honom till fängelse i fem år och sex månader för grov narkotikasmuggling samt utvisning. Av de två andra inblandade männen döms en till fyra månaders fängelse för narkotikabrott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!