Svampplockare hittade skelett – mord utreds

Polisen har inlett en utredning om mord, alternativt dråp, sedan en svampplockare hittat mänskliga kvarlevor i en skog i Söderhamn. –Det man har hittat är skelettdelar, säger Magnus Jansson Klarin, vid polisen.

En svampplockare slog larm till polisen om kvarlevor i skogen, som visade sig vara skelettdelar från en människa. Arkivbild.

En svampplockare slog larm till polisen om kvarlevor i skogen, som visade sig vara skelettdelar från en människa. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2023-10-08 09:59

Det var strax efter klockan 14 på lördagseftermiddagen som en man som plockade svamp i Söderhamn slog larm om ett fynd av kvarlevor i skogen som han misstänkte kunde komma från en människa.

När polisen kom till platsen kunde de konstatera att det rörde sig om mänskliga kvarlevor. Området spärrades av och en teknisk undersökning genomfördes.

– Det man har hittat är skelettdelar som är mänskliga. Man håller på att söka, bland annat med specialsökhund, för att se om man hittar ytterligare kvarlevor från den här personen som vi fortsatt inte vet vem det är, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Enligt polisen är det för tidigt att svara på hur länge kvarlevorna har funnits på platsen.

– Det är väldigt svårt. Det behövs göras en rättsmedicinsk undersökning för att kunna fastställa det, säger Magnus Jansson Klarin.

Man undersöker nu tidigare försvinnanden i området, men även där är det för tidigt att uttala sig, enligt polisen.

TT: Vad är det som gör att ni tror att personen kan ha utsatts för ett brott?

– Det går helt enkelt inte att utesluta. Det är därför vi inleder på mord alternativt dråp. Sedan kan det fortfarande vara så att personen har avlidit av sjukdom eller liknande, men vi tar alltid det säkra före det osäkra, säger Magnus Jansson Klarin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!