Taxichaufför körde på 91-åring – åtalas

En taxichaufför i Värmland åtalas efter att ha backat på en 91-årig kvinna och skadat henne allvarligt utanför en vårdcentral, rapporterar Värmlands Folkblad.

Mannen åtalas i Värmlands tingsrätt. Arkivbild.

Mannen åtalas i Värmlands tingsrätt. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Brott2022-10-17 05:15

Mannen som körde taxin ska därefter ha hämtat en rullstol, lyft upp kvinnan från marken, rullat in henne till receptionen och sedan ha lämnat platsen.

– Jag kände en fruktansvärd smäll bakifrån, i ryggen, och jag knuffades framåt och till marken, sade kvinnan i förhör enligt VF.

Mannen har försvarat sig med att han inte trodde att det var så illa med kvinnan och uppger i förhör att hon tackade för hjälpen, men själv säger kvinnan att hon skrek "nej" flera gånger när mannen lyfte upp henne.

Enligt förundersökningen har kvinnan fått frakturer i revbenen, halskotan och ansiktet samt fått inre blödningar och svåra sårskador.

Mannen misstänks för vållande till kroppsskada men har nekat till brott. Han säger att olyckan berodde på brister i hans arbetsfordon.

Den åtalade mannen uppger bland annat att han hade dålig sikt bakåt då föregående förare av taxibilen inte tvättat rutorna och att sensorerna som finns bak på bilen "tjuter mest hela tiden för allt möjligt".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!