Tio års fängelse för mordförsök i Helsingborg

En 20-årig man fick livshotande skador efter en knivattack på en parkeringsplats i Helsingborg i somras.

En 20-åring var nära att mista livet efter en knivattack på en parkeringsplats i Helsingborg i juni. Nu döms en 19-åring för mordförsök. Arkivbild

En 20-åring var nära att mista livet efter en knivattack på en parkeringsplats i Helsingborg i juni. Nu döms en 19-åring för mordförsök. Arkivbild

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-10-20 12:09

Nu döms en 19-årig man till tio års fängelse för mordförsök, skriver Helsingborgs tingsrätt i ett pressmeddelande.

Dagen före knivattacken hade bråk uppstått vid Knutpunkten i Helsingborg mellan 19-åringen och en 15-årig pojke. Bråket eskalerade när 15-åringen ringde efter sin 20-årige bror, som med batong misshandlade 19-åringen.

Knivattacken påföljande dag inleddes efter att 19-åringen och brodern kommit överens om att ses. När 20-åringen kom med bil och vevade ner rutan blev han knivhuggen. Angriparen har själv förklarat knivdådet med att 20-åringen i bilen var på väg att sträcka sig efter en pistol, men detta anser domstolen vara en efterhandskonstruktion.

Utöver det tioåriga fängelsestraffet ska 19-åringen betala nästan 140 000 kronor i skadestånd. Den knivhuggne 20-åringen döms samtidigt till en månads fängelse och skyddstillsyn för misshandeln dagen före knivattacken. 15-åringen döms till 60 timmars ungdomstjänst och hans 17-åriga kompis som också deltog i misshandel döms till ungdomsvård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!