Tog kaffepaket från jobbet – frias av hovrätt

När kaffepaket mystiskt försvann började polisstationen märka upp paketen. En polis som sedan dömdes för stöld i tingsrätten frias nu av Göta hovrätt, rapporterar Dagens Juridik.

En polis som tog kaffepaket från jobbet frias av hovrätten. Arkivbild.

En polis som tog kaffepaket från jobbet frias av hovrätten. Arkivbild.

Foto: Christine Olsson/TT

Brott2022-10-28 02:36

Polisstationen i Kronobergs län hade under försommaren 2020 märkt att det försvann kaffepaket från personalrummet och man bestämde sig för att börja märka paketen.

En natt i augusti försvann två paket och när det kopplades ihop med de som rört sig in och ut på polisstationen vid tidpunkten ledde det till att en anställd misstänktes för stöld. Vid en husrannsakan hos polisen hittades ett av de markerade paketen oöppnat.

Enligt polisen lånade denne paketet från arbetsplatsen och planen var att det skulle ersättas, men husrannsakan hann äga rum innan personen hann göra det.

Polisen dömdes av Växjö tingsrätt för stöld med påföljden villkorlig dom utan några dagsböter, då bedömningen var att personen med största sannolikhet skulle förlora jobbet på grund av domen.

Men hovrätten friar polisen helt. Det har enligt hovrättens majoritet funnits en sedvänja som gör att ansvar för stöld eller egenmäktigt förfarande inte kan aktualiseras, rapporterar tidningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!