Tonåring anhållen efter skjutning i Göteborg

En 16-årig pojke har anhållits misstänkt för mordförsök efter en skottlossning i Frölunda under natten till tisdagen. Skjutningen riktades mot samma hus som i helgen utsattes för en detonation.

Polisen tror att händelserna hör ihop. Arkivbild.

Polisen tror att händelserna hör ihop. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2023-08-01 04:45

Det var vid 02-tiden som flera larm om höga smällar inkom i Frölunda i västra Göteborg. Väl på plats hittade polisen flera tomhylsor.

Ett antal skott träffade husets fasad och ett skott träffade fönsterrutan till målsägandes lägenhet. Ingen person befann sig i lägenheten när skottlossningen inträffade. Flera vittnen hörde skottlossningen och såg personer fly från platsen och strax efteråt kunde en 16-årig pojke gripas.

Tonåringen, som även misstänks för grovt vapenbrott, är känd av polisen sedan tidigare.

– Han greps i närtid till själva skjutningen och är numer anhållen. Sen ser vi kopplingar till detonationen som skedde i helgen, men vi har inte hunnit så långt att vi vet om han var inblandad i det också, säger polisens presstalesperson Tomas Fuxborg till TT.

För bara två dagar sedan utsattes samma hus för en detonation som förstörde entrén och flera fönster. En man anhölls i söndags misstänkt för att ligga bakom explosionen.

– Vi tänker att det är samma måltavla i båda de här ärendena och att det här hänger ihop, säger Tomas Fuxborg.

Samtidigt fortsätter utredningsarbetet och polisen utesluter inte att fler personer kan kallas in på förhör efter skottlossningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!