Tonåring gripen för flickmordet – tillslag pågår

Den tonårsflicka som varit försvunnen i Marks kommun har hittats död. En 17-årig pojke sitter anhållen misstänkt för mord. Just nu genomför polisen flera insatser i Skene.

Blommor utanför gymnasieskolan i Marks kommun med anledning av att en 17-årig flicka hittades död på måndagskvällen. En jämnårig pojke är anhållen misstänkt för mord.

Blommor utanför gymnasieskolan i Marks kommun med anledning av att en 17-årig flicka hittades död på måndagskvällen. En jämnårig pojke är anhållen misstänkt för mord.

Foto: Adam Ihse/TT

Brott2024-03-19 08:49

Den 17-åriga flickan sågs senast vid sin skola vid 14.30 i torsdags.

Strax efter klockan 20 på måndagskvällen hittade polisen en död person – som nu är identifierad som den 17-åriga flickan.

"Under måndagskvällen hittades en avliden person som nu är identifierad som den försvunna flickan", skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

"Det är med tungt hjärta vi behöver informera om att en av eleverna på Marks gymnasium, sent i går kväll blev funnen död", skriver kommunen på sin hemsida.

Krisledningen inkallad

Skolans personal har informerats om händelsen och skolan har kallat in sin krisledning. Enligt polisen är anhöriga underrättade.

En 17-årig pojke sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Han nekar till brott.

– Jag kan inte säga något på grund av förundersökningssekretess utan jag får hänvisa till åklagaren, säger pojkens advokat Magnus Gabrielson till TT.

Åklagaren Nina Friman Björk uppger för P4 Sjuhärad att hon inte kan gå in på eventuell dödsorsak eller vilken relation den misstänkta pojken kan ha haft till flickan.

Under tisdagseftermiddagen pågår flera insatser på olika adresser i kommunen.

– Det är utredningsarbete kopplat till ärendet. Vi är på plats på lite olika adresser för att säkra upp förundersökningen, säger Stina Frenning, polisen, till Expressen.

– Det görs husrannsakningar i bostäder under dagen, där man kan se om man kan hitta något på den misstänkte gärningsmannens och 17-åringens rum, säger Thomas Fuxborg, på polisen.

Söker fler spår

På tisdagsförmiddagen var även område runt fyndplatsen i Skene fortfarande avspärrat. Under dagen ska en fortsatt brottsplatsundersökning genomföras.

– Vi säkrar spår på brottsplatsen. Vi söker efter spår som gärningsmannen kan ha lämnat, säger Thomas Fuxborg.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var det efter förhör med den misstänkte som sökinsatsen riktades in mot ett visst område.

Kommunen har utsett en plats utanför skolan där det finns möjlighet att lägga blommor och där kommer även personer från kommunens krisstöd att finnas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!