Tonåring skadad i våldsdåd – en anhållen

En person har anhållits misstänkt för mordförsök på en tonårspojke i Karlstad på fredagskvällen. Pojken ska ha skadats allvarligt, men hans tillstånd är nu stabilt.

Polisen har under natten mot lördagen haft en stor insats i Karlstad efter det att en tonåring skadats allvarligt i ett våldsdåd. Arkivbild.

Polisen har under natten mot lördagen haft en stor insats i Karlstad efter det att en tonåring skadats allvarligt i ett våldsdåd. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-04-23 01:23

En tonårspojke påträffades svårt skadad vid en matbutik i stadsdelen Norrstrand i Karlstad på fredagskvällen.

– Det har varit ett grovt våldsbrott utomhus och man har anträffat en tonårskille som är under 18 men över 15 år, säger polisens vakthavande befäl Olle Lund.

Larmet kom strax före klockan 22 och våldsdådet utreds som försök till mord.

Pojken fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador. På lördagsförmiddagen beskrivs hans tillstånd som stabilt. Enligt polisen ska pojken ha skadats med någon form av tillhygge.

– Men exakt vad det är för redskap vill jag inte gå in på just nu, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin.

En person har anhållits misstänkt för mordförsök.

– Personen greps under natten och är i likartad ålder, under 20 år, säger Hedelin.

Polisen har under natten och lördagsmorgonen haft en fortsatt stor insats i området. Förutom på brottsplatsen har patrullerna gjort flera intressanta fynd på andra platser, som spärrats av för att säkra bevisning.

En teknisk undersökning och förhör med vittnen har också genomförts.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!