Tonåring sköts i huvudet – fortsatt nedsövd

Den tonårspojke som i slutet av november sköts i huvudet i Nyköping, hålls fortsatt nedsövd på sjukhus, skriver Södermanlands Nyheter (SN). En ung man sitter fortfarande häktad misstänkt för bland annat mordförsök.

Två unga män greps på plats i Nyköping misstänkta för att ha skjutit en tonårspojke i huvudet i slutet av november. Pojkens tillstånd är fortsatt allvarligt. Arkivbild.

Två unga män greps på plats i Nyköping misstänkta för att ha skjutit en tonårspojke i huvudet i slutet av november. Pojkens tillstånd är fortsatt allvarligt. Arkivbild.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Brott2022-12-18 01:53

En tonårspojke sköts i huvudet i en lägenhet i Nyköping den 29 november. Två 18-åringar som befann sig i bostaden, larmade SOS – och greps sedan på plats misstänkta för försök till mord samt grovt vapenbrott. Några dagar senare häktades de båda männen.

Den ene mannen har dock släppts, den andre har erkänt grovt vapenbrott och medgivit fortsatt häktning.

Den skadade pojken har hållits nedsövd på sjukhus sedan han sköts. Åklagaren Fredrik Beijar, som leder utredningen, uppger för tidningen att pojkens tillstånd är oförändrat och att läget är allvarligt.

Innan pojken sköts ska de unga männen ha provskjutit med vapnet ut genom ett fönster, varför de också misstänks för framkallande av fara för annan.

Det har tidigare spekulerats i om det ska ha kunnat handla om ett så kallat vådaskott.

– Det har kanske inte varit meningen att skjuta honom på det här sättet. Men det är inget vådaskott i bemärkelsen att man han har tappat ett vapen och det har gått av, säger Fredrik Beijar, till SN.

Det aktuella vapnet har skickats på analys hos Nationellt forensiskt centrum (NFC), varifrån svar kan dröja.

– Det är framför allt svar från NFC vi väntar på. Utöver det kommer vi att gå igenom telefonanalyser och se om det finns ytterligare personer som kan förhöras. Sedan får vi se om målsäganden vaknar så att vi kan höra honom, säger Beijar till tidningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!