Tonåringar häktade för tre mord

Två personer under 18 år har häktats för delaktighet i dubbelmordet i Tullinge i Botkyrka och mordet i Västberga i Stockholm i förra veckan. Totalt tre personer är nu häktade för inblandning i morden.

Två personer sköts i en villa i Tullinge i Botkyrka söder om Stockholm.

Två personer sköts i en villa i Tullinge i Botkyrka söder om Stockholm.

Foto: Magnus Lejhall/TT

Brott2023-10-17 10:22

Sedan i måndags sitter en tonårspojke häktad för alla tre morden, samt för två mordförsök vid skottlossningen i Tullinge. På tisdagen häktades ytterligare två personer.

Den ena personen misstänks för anstiftan till mord och mordförsök. Den andra personen misstänks för medhjälp till mord och mordförsök. Båda misstänks dessutom för grovt vapenbrott.

Enligt åklagaren Helena Nordstrand råder det sekretess kring de häktade personernas namn och exakta åldrar.

– Tingsrätten har beslutat om att deras personuppgifter ska vara hemliga, säger hon.

De tre morden inträffade natten till torsdagen respektive fredagen i förra veckan. Helena Nordstrand vill inte gå in närmare på det misstänkta händelseförloppet.

– Tyvärr kan vi inte säga någonting om det. Det är för tidigt helt enkelt, säger hon.

Man sköts till döds

Vid det första mordet sköts en man till döds i sitt hem i Västberga. I bostaden fanns även en kvinna och deras två små barn. Kvinnan och ett av barnen skadades också i samband med skottlossningen. Det är oklart om skytten tog sig in i bostaden eller sköt utifrån.

Familjen uppges inte ha någon koppling till gängkriminalitet. Enligt SR Ekot och Expressen kan förklaringen till att de attackerades vara att de delar efternamn med en person som gärningsmännen ville åt.

Dubbelmord i Tullinge

Natten efter sköts två kvinnor ihjäl av en person som tog sig in i en villa i Tullinge i Botkyrka kommun. Kvinnorna som mördades var 20 respektive 60 år gamla. I huset fanns det vid skjutningen ytterligare fyra personer, tre barn och en vuxen, som ska ha klarat sig utan fysiska skador.

På adressen är en man skriven som via släktskap har koppling till en person som varit involverad i Foxtrotkonflikten. Polisen uppger att man utreder om skjutningarna kan kopplas till våldsvågen.

Tre personer mördades inom loppet av ett dygn i förra veckan. En tonårspojke häktades under måndagen misstänkt för samtliga mord.
Tre personer mördades inom loppet av ett dygn i förra veckan. En tonårspojke häktades under måndagen misstänkt för samtliga mord.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!