Tonårsflickor åtalas för mordförberedelse

Två tonårsflickor och en 20-årig man åtalas för förberedelse till ett mord i Malmö. Enligt Sydsvenskan är bakgrunden en konflikt mellan en Malmöbo och en narkotikahandlare med koppling till Kurdiska räven.

Två tonårsflickor, 17 och 18 år gamla, och en 20-årig man åtalas för att ha förberett ett mord i Malmö i mars. Arkivbild.

Två tonårsflickor, 17 och 18 år gamla, och en 20-årig man åtalas för att ha förberett ett mord i Malmö i mars. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2023-09-22 13:41

Uppmaningen till att döda Malmöbon kom enligt åtalet via en krypterad chatt den 13 mars i år. I den ena tonårsflickans bostad förvarades en halvautomatisk pistol, som ungdomarna tog med sig till det tilltänkta mordoffrets hemadress.

De uppehöll sig sedan en längre tid i bostadsområdet, men mannen de enligt åtalet var ute efter var inte hemma.

"Eftersom målsäganden inte var hemma så fullbordas inte gärningen", skriver chefsåklagare Pär Andersson i stämningsansökan.

Mannen som ungdomarna fått i uppdrag att döda är bror till en person som enligt Sydsvenskan är förankrad i Malmös gängvärld. Personen som uppmanade till mord anser att denne är skyldig honom pengar.

– När de inte får tag på måltavlan, då ska de ha en släkting i stället, säger Pär Andersson till tidningen.

Några veckor senare sköts pappan till den tilltänkta måltavlan i benen, men hittills har ingen gripits för det brottet.

En fjärde person åtalas för medhjälp till mordförberedelse. De åtalade nekar till brott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!