Tre åtalas för 12 år gammal gruppvåldtäkt

Efter dna-träffar greps de tre männen som misstänks för en gruppvåldtäkt mot en 14-årig flicka i Malmö. Tolv år har gått sedan våldtäkten på Ribersborgsstranden i Malmö. Nu åtalas männen, som i dag är i 30-årsåldern, för det grova brottet.

Tre män åtalas nu för barnvåldtäkten. Arkivbild.

Tre män åtalas nu för barnvåldtäkten. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2023-05-26 12:19

Offret ska ha blivit utsatt för grova sexuella övergrepp av de tre männen den 1 april år 2011. Offret ska ha varit berusat och befunnit sig i ett hjälplöst tillstånd, och inte kunnat värja sig mot förövarna som använt våld och tvång.

Enligt stämningsansökan ska flera vittnen ha påträffat offret som varit mycket uppriven och ledsen efter att våldtäkten inträffat. I bevisningen finns säkrade spermaspår från en av de åtalade.

Utredningen lades ner i september 2011 eftersom inga misstänkta kunde ringas in, trots dna-spåren, något som Sydsvenskan tidigare rapporterat. En av de män som misstänks greps i januari i år i samband med en grov misshandel i Malmö. Han hade inte varit misstänkt för brott tidigare, men nu topsades han – och det gav träff.

Därefter greps de andra två männen, men i deras fall är det inte dna-spår som föranleder brottsmisstankarna. Samtliga de misstänkta var 2011 i övre tonåren. De har suttit häktade sedan början av året och förnekar brott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!