Tredje explosionen i Falkenberg på kort tid

Ingen person har gripits efter explosionen i Falkenberg på torsdagen. Explosionen var veckans tredje i den halländska orten.

Polis och räddningstjänst larmades till en adress i centrala Falkenberg efter larm om en explosion. Arkivbild.

Polis och räddningstjänst larmades till en adress i centrala Falkenberg efter larm om en explosion. Arkivbild.

Foto: Oscar Olsson/ TT

Brott2023-08-11 08:45

Det har smällt i Falkenberg under natten till tisdag, natten till onsdag – och nu senast sent på torsdagskvällen. Enligt polisen är det inte osannolikt att händelserna är kopplade till varandra.

– Vi vet inte än, men det ligger ändå nära till hands att koppla ihop dem på något sätt, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson till TT.

Polisen larmades till platsen vid 23-tiden efter att flera personer hört en hög smäll. Explosionen skedde vid en fastighetsport i centrala Falkenberg och under natten till fredag kallades polisens nationella bombskydd in för att undersöka platsen.

Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse, men ingen misstänkt har ännu gripits av polisen som efterlyser personer som kan ha sett något.

– Vi söker fler vittnen till den här händelsen, säger Stefan Gustafsson.

För lokalradion berättar flera personer om sin oro.

– Vad händer med världen börjar man tänka. Det är skottlossningar och sprängningar var och varannan vecka här i Falkenberg. Det är oroväckande, säger Cecilia Svensson till P4 Halland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!