På onsdagskvällen den 6 september ekar skotten mellan lägenhetshusen i den exklusiva stadsdelen Maslak i Istanbul.
En övervakningsfilm som först publiceras av "brottsplats_stockholm" i sociala medier visar hur två personer anländer till platsen på en moped. Den ena av dem hoppar av och börjar avlossa skott från vad som ser ut vara ett automatvapen.
Skotten är riktade mot fem svenska medborgare som befinner sig inne på en restaurang, som i sin tur besvarar elden.
Konflikten eskalerar
Svenskarna grips och när polisen gör husrannsakan i fordon och på två adresser där de vistats hittas vapen, ammunition och stora mängder narkotika.
Uppgifter i svenska medier gör gällande att skottlossningen grundar sig i en intern konflikt inom Foxtrotnätverket, som leds av Rawa Majid. Veckan efter ska konflikten leda till flera mord i Uppsala och Stockholm.
Skjutningen i Istanbul skapar dock inga större rubriker i Turkiet, och hos både polis och åklagare är det locket på.
– Vi kan inte ge någon information om det. Vi pratar inte med journalister, säger en åklagare till TT.
Även på restaurangen där skjutningen inträffade lägger man på luren när TT ringer och det framgår vad saken gäller.
Uppmärksamheten kring den efterföljande våldsspiralen i Sverige når dock Turkiet och i mitten av september tas frågan om kriminella som likt Rawa Majid köper sig medborgarskap upp i parlamentet.
Ökat politiskt tryck
Mustafa Yeneroğlu, ledamot för det socialliberala Demokrati- och framstegspartiet, vänder sig till inrikesminister Ali Yerlikaya med frågan om specifikt Majid och en nederländsk narkotikasmugglare har fått medborgarskap – och om så, på vilka grunder?
TT har varit i kontakt med Yeneroğlu, som avböjer att kommentera frågan innan han fått svar från ministern.
I veckan ökade trycket ytterligare, då även Yunus Emre, parlamentsledamot för det största oppositionspartiet CHP, krävde svar om "Räven" från ministern.
Emre vill bland annat veta hur och varför Majid fick bli turkisk medborgare, om myndigheterna kände till att han var efterlyst av Interpol och varför han inte har blivit utlämnad till Sverige.
Han undrar även om det stämmer att turkiska myndigheter läckt hemlig information från svensk polis om Foxtrotnätverket till gängkriminella, som Aftonbladet rapporterat.
– Eftersom anklagelserna kan leda till att förtroendet för statens institutioner undermineras måste relevanta myndigheter upplysa allmänheten, säger Emre i sitt uttalande i parlamentet, enligt referat i turkiska medier.
Enligt SVT Nyheter pågår en rättsprocess om urkundsförfalskning i Turkiet som kan sluta med att medborgarskapet för Majid dras in. Grunden skulle vara att han beviljats medborgarskap under ett annat namn.