Två anhållna för mord i Södertälje

Två unga män har anhållits misstänka för torsdagens dödsskjutning i Södertälje. –De är skäligen misstänkta för mord och mordförsök, säger åklagare Mikael Carlsson.

Polis på plats efter torsdagens skjutning i Södertälje. En 19-årig man dog och ytterligare en personer skadades allvarligt.

Polis på plats efter torsdagens skjutning i Södertälje. En 19-årig man dog och ytterligare en personer skadades allvarligt.

Foto: Fredrik Persson/TT

Brott2022-10-08 12:10

Männen, som båda är födda 2003, anhölls båda under natten till lördagen, vilket SvD var först att rapportera.

En 19-årig man dödades och ytterligare en person skadades vid skottlossningen i stadsdelen Saltskog i Södertälje i torsdags. Åklagare Mikael Carlsson bekräftar att den person som skadades var en 16-årig pojke, men han har inga nya uppgifter om skadeläget för denne. Det har tidigare uppgetts att han vårdas för allvarliga skador.

Skjutningen var den femte på mindre än två veckor och innebar det tredje skjutvapenmordet inom loppet av en vecka i staden.

Mikael Carlsson säger att anhållandena har föranletts av en omfattande polisinsats.

– Det har varit en stor utredningsresurs. Jag kan inte gå in på detaljer i den bevisning som finns men relativt snart framkom information som gjorde att de blev misstänka för den här gärningen.

Den ena av männen har hunnit förhöras med försvarare och förnekar brott. Den andra mannen hörs under eftermiddagen.

Tidigast under morgondagen kommer Mikael Carlsson fatta beslut om männen ska begäras häktade eller släppas på fri fot.

– Det är en stor resurs ute och arbetar i Södertälje. Det är mycket information som kommer in, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!