Två gripna efter misstänkt föremål i Södertälje

Nationella bombskyddet har oskadliggjort ett misstänkt farligt föremål i Södertälje. Föremålen hittades utanför ett radhus i området Glasberga under natten mot lördagen och de boende i radhuset tvingades evakueras.

Polisen fick tidigt på lördagsmorgonen larm om att ett misstänkt farligt föremål hittats utanför ett radhus i Glasberga i Södertälje. Arkivbild.

Polisen fick tidigt på lördagsmorgonen larm om att ett misstänkt farligt föremål hittats utanför ett radhus i Glasberga i Södertälje. Arkivbild.

Foto: Mickan Palmqvist/TT

Brott2023-11-04 05:15

Det är ännu för tidigt att svara på om föremålet var farligt eller inte, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson.

– Men det har omhändertagits av Nationella bombskyddet och de kommer så klart att göra en teknisk undersökning av innehållet.

Händelsen utreds som försök till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Två personer har gripits under förmiddagen. En av dem har anhållits av åklagare.

– De är misstänkta för inblandning i ärendet, men exakt vad det handlar om kan jag inte gå in på, säger Anders Bryngelsson.

Polisen har genomfört dörrknackning i området och undersökt om det kan finnas material i övervakningskameror som kan vara relevant. Avspärrningarna hade vid lunchtid tagits ned.

Det är enligt polisen ännu för tidigt att säga om händelsen är kopplad till andra dåd i närtid.

– Vi arbetar som vanligt med att i utrednings- och underrättelsearbetet titta på motivbild och om det finns kopplingar till andra brott, säger presstalesperson Per Fahlström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!