Två gripna vid tillslag efter skjutning

Två män i 20-årsåldern, med koppling till kriminella nätverk, har gripits vid en polisinsats i Sätra i södra Stockholm, rapporterar <a href="https://www.dn.se/sthlm/tva-gripna-vid-gryningsrad-efter-skjutning-mot-lagenhet/">DN</a>. De misstänks ha hanterat ett vapen som användes vid en skottlossning i våras, där över 20 skott sköts mot en barnfamiljs lägenhet.

Polisen har gjort ett tillslag i stadsdelen Sätra i södra Stockholm. Arkivbild.

Polisen har gjort ett tillslag i stadsdelen Sätra i södra Stockholm. Arkivbild.

Foto: Helena Landstedt/TT

Brott2021-09-28 10:13

Männen har varit anhållna i sin frånvaro misstänkta för grovt vapenbrott enligt polisen, som slog till mot männen under tisdagsmorgonen.

Själva vapnet togs i beslag i somras och har använts vid flera skottlossningar i Sätra, bland annat i april i år mot en lägenhet där en barnfamilj bodde. 20–30 skott sköts mot lägenheten, i vad som bedöms vara en "felskjutning" då gärningsmännen verkar ha misstagit sig på adressen.

Ingen person har kommit till skada vid någon av skottlossningarna kopplade till vapnet.

– Att barnfamiljen klarade sig är ett mirakel. Men även i de andra skjutningarna skulle helt oskyldiga kunnat komma i vägen, säger David Sund, chef för Skärholmspolisens strategiskt operativa grupp, till DN.

Att polisen kunnat gripa de misstänkta är ett resultat av en kartläggning av individer i den kriminella miljön i området. Männen är enligt polisen del av ett lokalt kriminellt nätverk, med kopplingar till större nätverk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!