Två häktas för medhjälp till mord på 14-åring

Två personer, en 17-årig pojke och en 21-årig man från Stockholmsområdet, häktas misstänkta för inblandning i mordet på en 14-årig pojke i Nynäshamn. De häktas på sannolika skäl för medhjälp till mord och människorov.

Åklagaren Hanna Cardell utesluter inte fler frihetsberövanden i fallet med den mördade 14-åringen.

Åklagaren Hanna Cardell utesluter inte fler frihetsberövanden i fallet med den mördade 14-åringen.

Foto: Mikaela Landeström/TT

Brott2023-09-01 10:52

Åklagaren hade yrkat på att båda skulle häktas för mord, men det gick inte rätten med på.

– Nu är de ju häktade på sannolika skäl för medhjälp och det är det som tingsrätten bestämt, säger åklagare Hanna Cardell efter häktningarna.

Misstänkt kidnappning

Båda misstänks enligt åklagaren för inblandning i mordet på 14-åringen som hittades död utanför Nynäshamn den 29 juli. Men åklagaren vill inte kommentera hur de kan knytas till offret eller hur hon ser på deras inblandning.

– Jag kan tyvärr inte gå in så mycket på detaljer. Kan bara konstatera att rätten tycker att de är på sannolika skäl misstänkta för de här brottsmisstankarna.

Den dödade 14-åringen misstänks enligt häktningsframställan ha kidnappats i Enskede i Stockholm och mördats i Nynäshamn kommun. Pojken hade varit försvunnen i ungefär en vecka när han hittades död.

Polisen utreder också om mordet i Nynäshamn har kopplingar till mordet på en annan 14-årig pojke, som hittades död i Upplands Bro för omkring två veckor sen.

I det ärendet sitter sedan tidigare en 15-årig pojke häktad för medhjälp till mord.

– Det utreds fortfarande. De utreds parallellt, men det finns ingen misstänkt som är misstänkt i båda ärendena i nuläget, säger Cardell.

Fler gärningsmän

Polisen utreder också om fallen har koppling till kriminella gäng eller nätverk, och enligt åklagaren är det möjligt att fler kommer att gripas.

– Inga fler är frihetsberövade för tillfället, men det går inte att uteslutas. Med tanke på att de nu häktade är misstänkta för medhjälp så kan det finnas fler gärningsmän.

Båda de dödade pojkarna var hemmahörande i Nyköping. Den ena bodde på HVB-hem och den andra var familjehemsplacerad.

Två personer har nu häktats för inblandning i mordet på en 14-åring som hittades död utanför Nynäshamn.
Två personer har nu häktats för inblandning i mordet på en 14-åring som hittades död utanför Nynäshamn.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!