Två knivhuggna på buss i Göteborg

En busschaufför och en passagerare har knivhuggits på en buss på Hisingen i Göteborg. Att en person drog i nödbromsen antas av polisen vara upprinnelsen till händelsen.

En busschaufför och en passagerare har blivit knivhuggna i stadsdelen Hisings Backa på Hisingen i Göteborg. Arkivbild.

En busschaufför och en passagerare har blivit knivhuggna i stadsdelen Hisings Backa på Hisingen i Göteborg. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2021-11-30 13:54

Polisen fick in ett larm klockan 12.54 på tisdagen om en grov misshandel i stadsdelen Hisings Backa på Hisingen i Göteborg, vilket Göteborgs Posten var först med att rapportera om.

Upprinnelsen till händelsen ska, enligt polisens hemsida, ha varit att en passagerare dragit i bussens nödbroms och sedan lämnat bussen. Tre ungdomar, som troligen är vänner till personen som drog i nödbromsen, ska sedan ha börjat bråka med chauffören.

En av ungdomarna tog fram en kniv och högg busschauffören. En passagerare försökte gå emellan och blev då knivhuggen i låret. Ungdomarna sprang sedan från platsen.

Busschauffören, som är i 35-års åldern, kördes till Sahlgrenska sjukhuset och passageraren, som är i 50-års åldern, kördes till Östra sjukhuset för vård. Läget för busschauffören uppges vara allvarligt men stabilt, enligt GP. Chauffören ska, enligt GT, själv ha kunnat kontakta sin arbetsgivare och passageraren ska ha fått lindriga skador.

Polisen har tagit bussen i beslag för att säkra bevis. Polisen tror att det finns kamerabilder från bussen som kan underlätta identifieringen av gärningsmännen.

Flera busslinjer ställdes in under det omfattande sökarbete som påbörjades efter dådet. Sökarbetet avbröts vid klockan 16 utan att någon gripits och bussarna rullar nu som vanligt igen. Polisen rubricerar det inträffade som försök till mord, av chauffören, och grov misshandel, av passageraren. Personen som drog i nödbromsen kan även bli misstänkt för missbruk av larmanordning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!