Två män allvarligt skadade efter skottlossning

Två män har skadats i samband med en skottlossning i Helsingborg. Männen vårdas för allvarliga skador på sjukhus. Polisen har inte gripit någon misstänkt gärningsman.

Polis, specialsökhundar med förare och kriminaltekniker på plats i Väla industriområde i Helsingborg efter att två män skadats vid en skottlossning.

Polis, specialsökhundar med förare och kriminaltekniker på plats i Väla industriområde i Helsingborg efter att två män skadats vid en skottlossning.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2023-05-11 12:38

– Vi försöker få fram en motivbild och eventuella gärningsmän som har gjort detta, säger Karim Ottosson, Helsingborgs polischef, till TT.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

TT: Misstänker ni att skjutningen har skett i en gängkriminell miljö?

– Historiskt brukar det vara någon form av konflikt mellan kriminella individer eller grupperingar, men det tittar vi på. Förhoppningen är att få fram en motivbild.

I början av maj skedde en sprängning utanför en närbutik i Helsingborg och under påskhelgen blev en man i 30-årsåldern skottskadad.

– Det har varit en hel del grova våldsbrott i Helsingborg i år, säger Karim Ottosson.

Larmet om skjutningen kom in strax före klockan tolv på torsdagen. Den ska ha skett i anslutning till en verkstadslokal i industriområde i Väla skog.

– Om det sköts inuti eller utanför kan jag inte svara på i nuläget, säger Karim Ottosson.

Två män blev skottskadade och vårdas för allvarliga skador på Helsingborgs lasarett, uppger Region Skåne på sin hemsida.

Polisen söker av området med bland annat helikopter och hundförare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!