Två unga kvinnor häktade för människorov

Två unga kvinnor har häktats som misstänkta för att ha fört bort en bekant i samma ålder i Vetlanda i helgen. Kvinnan som tros ha blivit bortförd har ännu inte hittats. Misstankarna mot de två har skärpts och de är nu häktade på sannolika skäl.

Polisen, räddningstjänsten och frivilliga letar efter den försvunna kvinnan i en stor sökinsats.

Polisen, räddningstjänsten och frivilliga letar efter den försvunna kvinnan i en stor sökinsats.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Brott2022-10-20 08:25

Kvinnorna häktades av Eksjö tingsrätt på torsdagen, uppger P4 Jönköping. De togs till förhör och anhölls i måndags.

Tingsrätten anser att kvinnorna är på sannolika skäl misstänkta för människorov. Det är den högre graden av misstanke.

"Förundersökningen är inne i ett mycket känsligt skede. Några närmare kommentarer kan därför inte lämnas eftersom det riskerar att påverka utredningen negativt. Sökandet efter den försvunna kvinnan fortsätter och tips i samband med det kan lämnas till polisen", säger kammaråklagare Adam Rullman i ett pressmeddelande.

Nekar till brott

De misstänkta kvinnornas försvarsadvokater uppger att de nekar till brott.

Samtidigt pågår fortfarande ett intensiv sökande efter den försvunna kvinnan, som är i 20-årsåldern.

Hon försvann i samband med en utekväll i lördags och anmäldes som försvunnen i söndags eftermiddag. Polisens senaste spår efter kvinnan är en uppkoppling till en mobilmast strax utanför centrala Vetlanda klockan 03:50 på söndagsmorgonen, enligt uppgifter till Vetlanda-Posten.

Insatsen, som gått på sparlåga under natten, gick upp till full styrka igen på torsdagsmorgonen. Polisen har inlett en särskild händelse för att kunna avsätta mer resurser till sökandet efter kvinnan.

– Hon är inte anträffad ännu men vi jobbar utifrån målsättningen att rädda liv och att hon ska vara vid liv, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson vid polisen i region Öst.

"En riktigt stor apparat"

Organisationen Missing People ska under dagen söka i stadsmiljön i centrala Vetlanda, medan hundpatruller samt hemvärnet söker i terrängen och räddningstjänsten kring vattendrag i området. Det kommer även att användas drönare.

– Jag vet att det också tagits en kontakt gällande helikopter idag, så det är en riktigt stor apparat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!