Ung man skjuten – sju anhållna

En ung man sköts med flera skott i Skarpnäck i södra Stockholm. Nio personer greps efter dådet, varav sju nu har anhållits.

En ung man sköts med flera skott. Arkivbild.

En ung man sköts med flera skott. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2021-12-19 02:32

Ett stort polispådrag inleddes i Skarpnäck efter skottlossningen. Larmet om att en person skottskadats kom in klockan 00.25 natten mot söndag.

– Vi fick in samtal från Skarpnäck om att det var en person som var träffad med flera skott. Vi har anträffat en ung man som har förts med ambulanshelikopter till sjukhus. Han är allvarligt skadad, men vi bedömer inte att han har livshotande skador, sade Ola Österling vid Stockholmspolisen till TT under natten.

Flera husrannsakningar

Polisen har sökt igenom flera bostäder och fordon, och även gjort vissa beslag. Brottsplatsen, som ligger i närheten av den stora idrottsplatsen i Skarpnäck, har undersökts av tekniker.

En del av utredningsåtgärderna har gett resultat, men Carina Skagerlind, polisens presstalesperson, vill inte gå in på några detaljer.

– Vi har gjort ett antal husrannsakningar, hållit förhör, gjort spårsäkring och kartlagt brottsoffret, säger hon till TT.

TT: Finns det några kopplingar mellan brottsoffret och de misstänkta?

– Jag vill inte säga något om det. I det här läget vet jag inte.

Totalt nio gripna

Totalt greps åtta män och en kvinna, samtliga misstänkta för delaktighet i mordförsöket.

Sju av de nio gripna anhölls under dagen, efter beslut av åklagare. De är skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden, för medhjälp till försök till mord. Två personer har släppts men misstankarna mot dem kvarstår.

I nuläget är det inte aktuellt med fler gripanden, uppgav Skagerlind tidigare på söndagen.

Rättad: I en tidigare version av texten fanns en felaktig uppgift om antalet anhållna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!