Utpekad Vårbyledare överklagar till HD

Den utpekade ledaren för det kriminella så kallade Vårbynätverket överklagar Svea hovrätts dom till Högsta domstolen (HD).

Vårbynätverkets ledare tillsammans med sin advokat Filip Rydin under förhandlingarna i Stockholms tingsrätt förra året.

Vårbynätverkets ledare tillsammans med sin advokat Filip Rydin under förhandlingarna i Stockholms tingsrätt förra året.

Foto: Johan Hallnäs/TT

Brott2022-03-18 12:16

Hovrätten dömde mannen till 17 år och tio månaders fängelse för en diger lista av grov brottslighet: mordförsök, synnerligen grovt narkotikabrott och synnerligen grovt vapenbrott samt människorov, för att nämna några exempel.

Mannens försvarare Filip Rydin har nu ingett ett omfattande överklagande till Högsta domstolen.

Bland annat begär den dömde mannen att Högsta domstolen ska pröva hans påstådda delaktighet i människorovet och rånet av en känd rapartist samt ett mordförsök i Västerås. Han vill också att HD prövar om det fängelsestraff som utdömts mot honom står i överensstämmelse med praxis på området

”Efter en omfattande analys av hovrättens dom är vi av uppfattningen att hovrätten i flera avseenden landat i flera felaktiga juridiska slutsatser. Vidare har min huvudman fått en ovanligt sträng utdömd påföljd sett i ljuset av praxis från andra liknande mål. Vår förhoppning är därför att Högsta domstolen ska intressera sig för frågeställningarna och pröva dem" säger advokaten Filip Rydin enligt ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!