Utredning om försvunnen Sandvikenbo läggs ned

Utredningen kring ett misstänkt mord på en man i Sandviken som varit försvunnen sedan 2008 läggs ned, rapporterar Aftonbladet.

Polisen har gjort flera sökinsatser under åren, men mannens kvarlevor har aldrig hittats. Nu läggs förundersökningen ned. Arkivbild.

Polisen har gjort flera sökinsatser under åren, men mannens kvarlevor har aldrig hittats. Nu läggs förundersökningen ned. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-10-26 13:03

Mannen sågs sista gången vid midsommar för 14 år sedan och de första åren gjordes en rad sökinsatser. Tidigt gjorde polisen bedömningen att mannen inte försvunnit frivilligt.

I oktober förra året började polisen återigen söka efter mannen, efter nya upplysningar i ärendet. Senare under 2021 häktades en 46-åring som misstänkt för att ha mördat mannen. 46-åringen nekar till mord men har enligt tidningen sagt att han kan ha orsakat mannens död oavsiktligt vid en sjö i Sandviken. Trots intensiva dykningar har inga kvarlevor hittats och förundersökningen läggs nu ned.

– Det är preskriptionstiden som gör att det krävs starka bevis för att väcka åtal. De enda brott i sammanhanget som inte är preskriberade är mord och dråp, och det den misstänkte mannen berättat ger inte möjlighet att väcka åtal för mord så vi får lägga ner den här utredningen, säger åklagare Christer Sammens.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!